May 14, 2020

Floor Jansen zingt titelsong War Child documentaire

Floor Jansen, zangeres van de metalband Nightwish en winnaar van de Popprijs 2019, heeft haar prachtige stem geleend aan de titelsong die speciaal voor het drieluik is gemaakt door componist/tekstschrijver Han Kooreneef

Luister nu!

Vanaf 17 mei brengen War Child en SBS6 de documentaire ‘Kinderen in oorlog: 75 jaar later.’ Hierin vertellen bekende Nederlanders zoals Jan Terlouw, Hanneke Groenteman en Jeroen Krabbé openhartig over hun kindertijd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen voor de rest van hun leven. Nightwish-zangeres Floor Jansen zingt voor het drieluik de speciale titelsong ‘De Beelden Blijven’.

Kinderen die opgroeiden tijdens of vlak na de Tweede Wereldoorlog zijn vaak getekend door de naweeën van die traumatische periode. Toen werd over de periode meestal gezwegen. Nog steeds groeien wereldwijd 149 miljoen kinderen op met oorlog en geweld. War Child wil met de verhalen van de bekende Nederlanders onder de aandacht brengen hoe belangrijk het is dat kinderen zo snel mogelijk steun krijgen bij het omgaan met hun pijn en ervaringen.

Oorlogspijn

In de documentaire vertellen Adriaan van Dis, Hedy d’Ancona, Hanneke Groenteman, Philip Freriks, Jeroen Krabbé, Liesbeth List, Koos Postema, Ed van Thijn, Diederik van Vleuten en Sjaak Swart hun verhaal over de pijn van de oorlog. Omdat de angst, woede of schaamte te groot was, heeft het voor hen vaak tientallen jaren geduurd, voordat ze er openlijk over konden praten.

Floor Jansen De Beelden Blijven

Titelsong

Floor Jansen, zangeres van de metalband Nightwish en winnaar van de Popprijs 2019, heeft haar prachtige stem geleend aan de titelsong die speciaal voor het drieluik is gemaakt door componist/tekstschrijver Han Kooreneef. Floor Jansen is trots dat ze mag samenwerken met War Child en zich op deze manier kan inzetten om kinderen in en na een oorlog te helpen: “Zeker sinds ik zelf moeder ben, raken verhalen over kinderen in dergelijke gebieden me des te harder. Moedeloos word ik als ik voel dat ik niets aan de gruwelijkheden kan doen. Maar dat kan ik nu!”

Doorbreek het Zwijgen

Met de campagne 'Doorbreek het Zwijgen' wil War Child met de ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog het belang onderstrepen van psychosociale steun aan kinderen nu. War Child helpt kinderen in 14 landen om te gaan met hun emoties, zodat ze weer zelfvertrouwen krijgen en contact durven te maken met anderen. ‘Over de slechte, wrede en vernederende dingen in de oorlog was een oorverdovend zwijgen,’ zegt schrijver Adriaan van Dis. ‘De impact daarvan op mij als kind is verstrekkend geweest. Ik was wantrouwend, angstig en nerveus. Door veel therapie heb ik dingen kunnen verwerken. Wij moeten de oorlogskinderen van nu helpen. Dus laten we dan juist in dit jaar, waarin wij volop terugkijken en herdenken, War Child gaan steunen.’

De titelsong van de drieluik 'Kinderen in Oorlog: 75 jaar later' is te beluisteren via
http:https://warchild.fanlink.to/debeeldenblijven

De driedelige documentaire wordt uitgezonden op zondagavond op SBS6: 17, 24 en 31 mei vanaf 21.30 en altijd op KIJK.nl. ‘Kinderen in Oorlog: 75 jaar later’ is geproduceerd door Media Luna.