February 1, 2022

Floor Jansen Nederlandse ambassadeur Record Store Day 2022

Floor Jansen is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day. Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt er een 7 inch single die gedurende deze dag gratis en exclusief verkrijgbaar is voor de eerste 5.000 kopers.

More about Record Store Day

Floor Jansen is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day. Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt er een 7 inch single die gedurende deze dag gratis en exclusief verkrijgbaar is voor de eerste 5.000 kopers. Record Store Day wordt gevierd op zaterdag 23 april en vindt plaats in ruim honderd onafhankelijke platenzaken in Nederland.

Als zangeres van Nightwish is Floor Jansen een prominente verschijning in de internationale rock en metal scene, een wereld waarin fysieke media - lp's, cd's, dvd's en box sets - altijd heel belangrijk zijn gebleven. De zangeres heeft zelf ook regelmatig aangegeven het heel belangrijk te vinden dat de albums waarbij ze betrokken is in deze 'tastbare' vorm uitkomen. Inmiddels is Floor volop bezig met een solo album, waarvan de eerste single fysiek verschijnt tijdens Record Store Day.

Floor over het ambassadeurschap: "Ik ben heel trots ambassadeur te zijn van Record Store Day Nederland. De platenzaak is toch wel dé plek waar je als muziekliefhebber met andere muziekliefhebbers kunt praten over muziek. De comeback van vinyl bewijst maar weer dat voor veel mensen fysiek product heel belangrijk is en dat willen we graag zo houden, zeker als muzikant!"

Gratis 7 inch single
De eerste solo single (titel TBA) van Floor Jansen staat op de goudkleurige 7 inch single die speciaal voor Record Store Day is geperst. De eerste 5.000 klanten die op zaterdag 23 april een aankoop doen in één van de deelnemende platenzaken, krijgen deze gratis mee naar huis. Het nummer is vanaf 25 maart via alle streaming platforms te beluisteren.
Op kant B staat de live versie van The Phantom of the Opera, het befaamde duet met Henk Poort, op 3 september 2021 opgenomen in de AFAS Live in Amsterdam.

Over Floor Jansen
Floor Jansen (Goirle, 1981) is de frontzangers van de Finse symfonische metalband Nightwish. Ze studeerde aan de Rockacademie in Tilburg, met o.a. klasgenoten Jacqueline Govaert en Danny Vera. Nog voor haar afstuderen werd ze de zangeres van de Nederlandse metalband After Forever. Daarna speelde ze nog enkele jaren met haar eigen band ReVamp. Met haar deelname aan het televisieprogramma Beste Zangers in 2019 verwierf ze bij een nog breder publiek naamsbekendheid. Het duet van Floor Jansen en Henk Poort uit de musical The Phantom of the Opera is inmiddels ruim 17 miljoen keer bekeken op YouTube. Begin 2020 ontving Floor de Popprijs 2019. Floor staat dit jaar o.a. op Pinkpop en in de Ziggo Dome, als onderdeel van de wereldtournee van Nightwish. Haar solo album staat gepland voor het voorjaar van 2023.

Over Record Store Day
Record Store Day is vijftien jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten. Inmiddels vindt deze internationale feestdag van de platenzaak plaats in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan. In Nederland wordt het evenement dit jaar op zaterdag 23 april voor de dertiende keer gevierd. Artiesten als Blaudzun, Kensington, Eefje de Visser, De Staat en Spinvis gingen Floor Jansen voor als Nederlandse Record Store Day ambassadeur.

Fotocredits: Ville Juurikkala
Videocredits: Floor Jansen & Hannes van Dahl