November 21, 2019

Floor Jansen ambassadeur Buma Music Academy

Zangeres Floor Jansen heeft zich alsambassadeur verbonden aan Buma Music Academy, het online muziekeducatieplatformvoor het voortgezet onderwijs van Buma Cultuur.

Buma Music Acadme

Zangeres Floor Jansen heeft zich alsambassadeur verbonden aan Buma Music Academy, het online muziekeducatieplatformvoor het voortgezet onderwijs van Buma Cultuur. Floor Jansen is zangeres enfrontvrouw van de wereldwijd succesvolle Finse metalformatie Nightwish. Zeoogstte onlangs veel waardering voor haar optredens in het tv-programma BesteZangers. Floor Jansen gaat zich namens Buma Music Academy het komend schooljaarinzetten voor meer en beter muziekonderwijs in het voortgezet onderwijs.

 

“Wehadden ons geen beter boegbeeld en ambassadeur voor Buma Music Academy kunnenwensen”, aldus Buma Cultuur-directeur Frank Helmink. “Ik ben oprecht heel ergblij dat Floor zich in wil zetten voor Buma Music Academy en muziekonderwijs opmiddelbare scholen, wetende hoe ongelooflijk druk ze het nu heeft. Haardeelname aan Beste Zangers heeft niet alleen laten zien en horen hoeongelooflijk veel talent zij heeft, maar heeft er ook voor gezorgd dat Floorineens een nationale bekendheid is geworden. Hoe Floor haar ambassadeursrolgaat invullen, gaan we nog bespreken.”

 

Nightwishis een van de populairste metalbands in de wereld. Floor Jansen werd echter eennationale bekendheid door haar deelname aan het succesvolle tv-programma BesteZangers waarin ze vriend en vijand verbaasde met haar stem en zangkunsten. Haarbijzondere vocale prestaties zijn gebaseerd op haar unieke talent gecombineerdmet jarenlange muzieklessen, stemtrainingen en haar opleiding aan de FontysRockacademie in Tilburg. Ondanks haar inmiddels overvolle agenda wil FloorJansen zich graag inzetten voor Buma Music Academy en het belang van gedegenmuziekeducatie in het voortgezet onderwijs.

“Alsik geen gedreven muziekdocenten had gehad op mijn middelbare school, was ikmisschien wel nooit gaan zingen”, aldus Floor Jansen. “Ik was het gepeste,onzekere kind dat droomde over zingen zonder te weten dat ik er een stem voorhad. Door de inzet op school durfde ik uit mijn schulp te kruipen en begon ikte zingen! Ik werd zekerder van mezelf en kreeg vrienden en was voor altijdverliefd op muziek. Niets is zo heerlijk en eerlijk als samen muziek maken.Niets verbindt zoals muziek dat kan. Muziekonderwijs is daarom om heel veelredenen ontzettend belangrijk.”

 

FloorJansen startte haar muziekcarrière als zangeres van de metalband After Forever,richtte in 2010 vervolgens ReVamp op, om in 2012 gevraagd te worden door hetFinse Nightwish. Met deze band is de zangeres ongekend succesvol inverschillende delen van de wereld, getuige recente optredens voor 85.000festivalbezoekers van het Duitse Wacken Open Air en uitverkochte shows in onderandere Wembley Arena en Ziggo Dome. Voor haar successen in het buitenlandontving Floor Jansen in 2018 de Buma ROCKS! Export Award.

 

OverBuma Music Academy

Het gebrek aan structureel muziekonderwijs was voor BumaCultuur aanleiding om in 2013 te starten met Buma Music Academy (BMA). Inmiddelsmaken ruim 600 docenten in het voortgezet onderwijs gebruik van het gratis en modulairemuzieklessenpakket van BMA. Bekende Nederlandse artiesten verlenen jaarlijks hunmedewerking aan het programma door gastlessen, workshops en optredens teverzorgen.

 

 

Over Buma Cultuur

Buma Cultuurondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland alsin de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse (niet per seNederlandstalige) muziek. Het doel is enerzijds het aandeel op de Nederlandsemarkt te vergroten en anderzijds een hogere inkomstenstroom door het gebruikvan Nederlands muziekauteursrecht op buitenlandse markten te stimuleren. BumaCultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma.